Op het Rodenborch-College heb je de keuze uit twee soorten muzieklessen. Je kunt kiezen voor de klassikale, reguliere muziekles. Of je kunt je inschrijven voor de Blazersklas, waarin je een instrument leert bespelen en deel uitmaakt van een orkest. Om deel te nemen aan de Blazersklas hoef je geen ervaring te hebben met een instrument. Sterker nog: je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met muziek. Dat leer je allemaal in de Blazersklas.

Het leren bespelen van een instrument vraagt de nodige motivatie en doorzettingsvermogen. En als onderdeel van een orkest moet je rekening houden met elkaar. Teamwork en creativiteit zijn belangrijke dingen die daarbij komen kijken. Van al die vaardigheden die je in de Blazersklas opdoet, naast het bespelen van een blaasinstrument, zul je de rest van je leven nog veel plezier hebben.

Voor wie?
Iedereen die zich komt inschrijven op het Rodenborch-College voor vmbo-t-, havo of vwo kan zich meteen ook inschrijven voor de Blazersklas. Het aantal plaatsen is beperkt en toelating gaat op volgorde van inschrijving. Dus als je interesse hebt, maak dit dan snel kenbaar.

Samen met een vakdocent kijk je welk blaasinstrument het beste bij jou past. Voor het lesmateriaal en de huur van het instrument betaal je 20 euro per maand. De instrumenten worden via school verzekerd. (± € 10 per jaar). De Blazersklas loopt door tot en met klas 3 en gaat in de bovenbouw over in de orkestklas.