Highschool is voor gemotiveerde leerlingen die spelen of dansen bij een amateurvereniging/dansschool enRodenborch-37 getalenteerd zijn in hun sport/dans. Je krijgt training van een gekwalificeerde trainer, een echte professional dus, die samen met jou onder schooltijd aan de slag gaat om je talent optimaal te ontwikkelen. Er wordt getraind op techniek en bij de sporten ook op tactiek. Dit is vervolgens toepasbaar bij de clubtrainingen en wedstrijden. De highschoolprogramma’s die we aanbieden zijn hiphop, voetbal jongens, volleybal en tennis.

Highschool Voetbal jongens

Sinds schooljaar 2013/2014 zijn wij van start gegaan met het project Highschool Voetbal jongens op het Rodenborch- College. Highschool Voetbal jongens biedt talentvolle en gemotiveerde jongens de mogelijkheid school en voetbal te combineren. De jongens zullen naast de eigen clubactiviteiten, twee ochtenden onder schooltijd trainen met andere jongens van verschillende amateur voetbalverenigingen. De trainingen zullen in het teken staan van persoonlijke voetbalontwikkeling. Het doel van de Highschool Voetbal jongens is om door extra trainingen de individuele voetbalkwaliteiten van de leerlingen te vergroten.

Highschool Volleybal

Als volleyballiefhebber wil je natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk met volleybal bezig zijn. Als je jouw spelplezier wilt vergroten dan is Highschool Volleybal echt iets voor jou. Volleyballers/volleybalsters kunnen op het Highschool Volleybal van het Rodenborch-College onder schooltijd trainen onder leiding van een gediplomeerde trainer. Daarnaast trainen en spelen de volleyballers/volleybalsters bij de eigen volleybalvereniging. Het Highschool Volleybal op het Rodenborch-College is een samenwerkingsverband met Volleybal Brabant. Tijdens de trainingen zal de trainer zich richten op het verder ontwikkelen van jouw volleybalvaardigheden en talent.

Highschool Tennis

Highschool Tennis is bedoeld om talentvolle tenniss(t)ers de kans te bieden tennis en studie met elkaar te combineren. Tijdens de trainingen krijgen ze begeleiding van ervaren trainers/coaches. Wil jij extra trainen onder schooltijd en je tennisvaardigheden ontwikkelen, dan is Highschool Tennis iets voor jou.

Highschool Hip-hop

Highschool Hip-hop is voor jongens en meisjes die binnen de eigen dansschool deel uitmaken van een demo-team of die dansen bij een dansschool en zich specifiek willen ontwikkelen binnen het genre hip-hop. Tijdens de lessen zullen zij verschillende vormen van hip-hop aangeboden krijgen in workshops door gastdocenten. Denk daarbij aan oldschool, dancehall, vogue, locking, dubstep, waacking, lyrical en popping. Leerlingen die deelnemen aan Highschool Hip-hop zullen één ochtend in de week trainen onder schooltijd en deelnemen aan de voorrondes van Mission Olympic.
Ieder jaar kunnen maximaal 20 dansers uit de brugklassen 1 en 2 meedoen. Selectiecriteria: lid van een dansschool, motivatie en danskwaliteiten. Je doet auditie om te worden toegelaten. De ouderbijdrage is 150 euro (incl. T-shirt) per jaar.