Als op het vwo blijkt dat je heel goed in Duits bent, dan kom je in 4vwo in aanmerking voor de Goethe-klas. Daar krijg je de kans om écht een ster te worden in de Duitse taal. Je verruilt één van de wekelijkse lessen Duits voor de Goethe-klas. Een jaar lang gaan jullie je voorbereiden op het examen van het Goethe Institut. In klas 5vwo rond je het programma af met een examen bij het Goethe Institut in Amsterdam of Rotterdam, waar jullie samen met je docent naartoe gaan.

Tijdens je Goethe-jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsproject met het Städtische Gymnasium in Barntrup.

Jezelf onderscheiden
Mensen die goed Duits spreken zijn zeer in het voordeel! Duits is de meest gesproken moedertaal in de EU, Duitsland is de grootste economie van Europa en voor Nederland is Duitsland veruit de belangrijkste economische partner. Als jij de Duitse taal heel goed beheerst, dan kun je jezelf daarmee echt onderscheiden. Een vwo-diploma met daarop een 7 voor Duits is voor een Duitse werkgever, universiteit of klant geen duidelijke indicator voor het niveau van je Duits. Een vermelding van een Goethe Zertifikat is dat zeker wel.

Voor meer informatie over het Goethe Institut en het examen Klik hier