Engels is een wereldtaal en daarom is het op school ook een verplicht vak. Op Nederlandse universiteiten en hogescholen worden colleges steeds vaker in het Engels gegeven. En als je later in het buitenland wilt studeren of werken, dan is een gemiddelde beheersing van Engels niet altijd genoeg. Op het Rodenborch heb je de mogelijkheid om Cambridge English te volgen. Als vwo-leerling doe je automatisch mee aan het Cambridge-programma. Vmbo-t- en havo-leerlingen die meer uitdaging aankunnen, mogen ook deelnemen aan Cambridge English.

 Je sluit het programma af met het Cambridge English examen. Dit examen wordt ontwikkeld door de universiteit van Cambridge. Elk jaar doen in ongeveer 135 landen ruim drie miljoen mensen examen.

De examens kenmerken zich door hoge eisen aan de kwaliteit van de beoordeling en wereldwijde erkenning door universiteiten, werkgevers en officiële instellingen.
Cambridge-examens worden erkend door duizenden onderwijsinstellingen en werkgevers wereldwijd. Zij kunnen toegang geven tot hoger onderwijs en tot betere mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Voor het volgen van een studie in het Engels accepteren alle universiteiten en colleges in Engeland de Cambridge-examens op C1- en C2-niveau als bewijs dat de kandidaat over voldoende beheersing van het Engels beschikt. Dit geldt ook voor honderden instituten in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland en vele andere landen, waaronder Nederland en België.