Op het Rodenborch-College ga je voor goud!

Op het Rodenborch-College stimuleren we je om het beste uit jezelf te halen. Iedereen heeft talent en wij vinden het belangrijk dat je dit talent verder ontwikkelt. Dat doe je samen met anderen, want door verschillende talenten samen te brengen kun je de mooiste resultaten bereiken. Daar hoort ook bij dat je respect en waardering hebt voor andermans talent.
Bij ons krijg je alle ruimte om jouw talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dat is niet helemaal vrijblijvend. Als wij zien wat jouw sterke kant is, dan zullen we je nadrukkelijk stimuleren om daar wat mee te doen. Alle vwo-leerlingen doen mee met Talenttraject maar ook havo en vmbo-t leerlingen komen hiervoor in aanmerking. Ook kun je bij ons meedoen met econasium, Cambridge English of Goethe Duits. En als je muzikale ambities hebt, dan is de Blazersklas misschien wel wat voor jou.
Het Rodenborch heeft een LOOT-status. Dat betekent dat talentvolle sporters met een status van NOC*NSF bij ons school en een intensief trainingsprogramma kunnen combineren. Als jij een sport-of danstalent bent, dan kun je deelnemen aan Highschool Sport of Highschool Dans.

Het Rodenborch is een Topsport Talentschool

Het Rodenborch is een Topsport Talentschool

Het Rodenborch heeft sinds 2008 een LOOT-status en is een officiële Topsport Talentschool. Dat betekent dat wij topsporters speciale faciliteiten mogen bieden waardoor ze school en sport zo goed mogelijk kunnen combineren.
LEES MEER
Talent-traject daagt je uit

Talent-traject daagt je uit

Leerlingen die op de juiste manier uitgedaagd worden, gaan hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Vanuit die visie werken wij met Talent-traject, waar vwo-leerlingen aan meedoen. Leerlingen die goed presteren bij bepaalde vakken, krijgen de ruimte om zich buiten de lesstof verder in dit vak te verdiepen. Maar het is ook mogelijk om juist minder uren aan deze vakken te besteden en die uren in te zetten voor het werken aan talent of het aanleren van nieuwe vaardigheden.
LEES MEER
Ontdek je muzikale talent bij de Blazersklas

Ontdek je muzikale talent bij de Blazersklas

Op het Rodenborch-College heb je de keuze uit twee soorten muzieklessen. Je kunt kiezen voor de klassikale, reguliere muziekles. Of je kunt je inschrijven voor de Blazersklas waarin je een instrument leert bespelen en deel uitmaakt van een orkest. Om deel te nemen aan de Blazersklas hoef je geen ervaring te hebben met een instrument. Sterker nog: je hoeft zelfs geen ervaring te hebben met muziek. Iedereen die zich komt inschrijven op het Rodenborch-College kan zich meteen ook inschrijven voor de Blazersklas.
LEES MEER
Je carrière start met econasium

Je carrière start met econasium

Het Econasium is bedoeld voor vwo-leerlingen met wiskundig inzicht en interesse in economische onderwerpen. Je leert onderzoek te doen en dit toe te passen in je profielwerkstuk. Daarnaast bezoeken Econasiumleerlingen congressen en economische instellingen en nemen ze deel aan economische en bedrijfseconomische simulaties. Het Econasium is een project dat samen met de universiteit van Tilburg wordt vormgegeven.
LEES MEER
Goethe Duits: Englisch ein Muss....Deutsch ein Plus

Goethe Duits: Englisch ein Muss….Deutsch ein Plus

Als op het vwo blijkt dat je heel goed in Duits bent, dan kom je in 4vwo in aanmerking voor de Goethe klas. Daar krijg je de kans om écht een ster te worden in de Duitse taal. Je verruilt één van de wekelijkse lessen Duits voor de Goethe klas. Een jaar lang gaan jullie je voorbereiden op het examen van het Goethe Institut. Tijdens je Goethe jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsproject met het Städtische Gymnasium in Barntrup. Mensen die goed Duits spreken zijn zeer in het voordeel!
LEES MEER
Cambridge English: de wereld aan je voeten

Cambridge English: de wereld aan je voeten

Engels is een wereldtaal en daarom een verplicht vak. Op Nederlandse universiteiten en hogescholen worden colleges steeds vaker in het Engels gegevens. En als je later in het buitenland wilt studeren of gaan werken, dan is een gemiddelde beheersing van Engels niet altijd genoeg. Op het Rodenborch heb je de mogelijkheid om Cambridge English te volgen. Vwo-leerlingen doen automatisch mee aan het Cambridge programma. En vmbo-t en havo-leerlingen die meer uitdaging zoeken, mogen ook deelnemen.
LEES MEER
Highschool Hiphop, Voetbal, Volleybal en Tennis

Highschool Hiphop, Voetbal, Volleybal en Tennis

Highschool is voor gemotiveerde leerlingen die spelen of dansen bij een amateurvereniging/dansschool en getalenteerd zijn in hun sport/dans. Je krijgt training van een gekwalificeerde trainer, een echte professional dus, die samen met jou onder schooltijd aan de slag gaat om je talent optimaal te ontwikkelen.
LEES MEER
Met Hedendaagse Dans ga je voor de top

Met Hedendaagse Dans ga je voor de top

Leerlingen van vmbo-t, havo en atheneum hebben de mogelijkheid om tijdens schooltijd te trainen bij de Vooropleiding Hedendaagse Dans, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Deze leerlingen trainen 10 – 15 uur per Hedendaagse Dansweek en krijgen een persoonlijk rooster, zodat zij de Vooropleiding Hedendaagse Dans met school kunnen combineren. De Vooropleiding Hedendaagse Dans streeft ernaar leerlingen een zo breed mogelijke opleiding te bieden en ze voor te bereiden op het professionele dansvak.
LEES MEER