De oudervereniging zet zich samen met de school in om leerlingen een fijne, leerzame, leuke en vormende middelbareschooltijd te laten beleven. Om dit doel te bereiken, stimuleert de oudervereniging de betrokkenheid van ouders en verzorgers bij de ontwikkelingen binnen de school.

De oudervereniging komt circa 6 keer per jaar bij elkaar voor
•    het bespreken van actuele ontwikkelingen in en rondom de school;
•    overleg met de schoolleiding;
•    de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van activiteiten zoals een thema-avond;
•    het terugkoppelen van informatie uit de klankbordgroepen en het MR-overleg.

Informatiebijeenkomsten
Daarnaast organiseert de oudervereniging informatiebijeenkomsten voor ouders over actuele thema’s die voor ouders en verzorgers van belang zijn.

Verder ondersteunt de oudervereniging  de school bij de organisatie van evenementen als een open dag,  jubilea of andere gebeurtenissen.

Wil jij je ook inzetten voor onze school? Bijvoorbeeld door deelname aan de organisatie van een evenement of thema-avond? Of heb je vragen, opmerkingen of ideeën voor de oudervereniging? Dan horen wij dat graag! Je kunt ons bereiken via ons mailadres: oudervereniging@rodenborch.nl. In schoolgebouw A hebben we ook een brievenbus, tegenover de receptie.

Tot slot: je bent ook welkom op onze vergaderingen. Voor de actuele vergaderdata kun je een mailtje sturen naar oudervereniging@rodenborch.nl.

De Oudervereniging stelt zich voor:

Marloes van Houtert (voorzitter) 
Ik ben moeder van twee dochters, beide leerling op het VWO. Ik ben musicus en ademcoach en heb mijn eigen bedrijf waarin ik mensen train om met meer zelfvertrouwen hun podium te pakken. Ik heb veel ervaring als docent en leidinggevende in het in het kunstonderwijs. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zich samen met hun medeleerlingen prettig voelen in het schoolklimaat. Ze brengen daar een groot deel van hun tijd in door en ook hun sociale leven staat in het teken hiervan. Vanuit mijn rol in de oudervereniging kan ik signalen van ouders en leerlingen oppakken en bespreken met de schoolleiding.

Henk Mulder ( secretaris )

Ik ben vader van 2 kinderen die op het Rodenborch College zitten op VMBO-T en VWO. Ik ben getrouwd met Mirjam en houd mij in het dagelijkse leven bezig met mijn bedrijf dat IT-gerelateerde trainingen en opleidingen verzorgt voor bedrijven en instellingen.
Ik voel mij altijd erg betrokken bij de school van mijn kinderen en zet mij graag in voor de oudervereniging van het Rodenborch College om bij te dragen aan een prettige leeromgeving voor kinderen.

Thierry van den Heuvel (penningmeester)

Ik woon samen met mijn partner en we hebben drie kinderen: onze oudste zoon is in 2017 begonnen in de LOOT-brugklas HAVO/VWO. Het combineren van school en topsport is een uitdaging op zich en we zijn ontzettend blij met de aanpak hiervoor door het Rodenborch. Onze twee jongere kinderen zijn tweeling broer en zus en zitten nog op de basisschool. Ik heb jarenlang gewerkt binnen het bedrijfsleven in de zorg en onlangs de spannende stap gezet om als zelfstandig interim manager aan de slag te gaan. “Licht, Lucht en Water” geven mij energie, dus ik ben het liefst zo veel mogelijk van de buitenlucht aan het genieten! Ik heb me aangemeld bij de Oudervereniging om zo meer te horen en te leren over wat zich afspeelt binnen de school en mijn input en ondersteuning hierbij te geven, mede vanuit het perspectief van de LOOT-ouders.

Ingrid Aarninkhof
Ik ben getrouwd en moeder van een zoon van 14 en een dochter van 10 jaar. Mijn zoon zit in op de HAVO. Ik woon in Berlicum en werk in een parfumerie. Daarnaast maak ik taarten en desserts voor enkele horecagelegenheden in Berlicum. Mijn vrije tijd besteed ik graag in de keuken door te bakken en te koken.
Ik ben in de oudervereniging gegaan om meer betrokken te zijn bij de school en van dichtbij mee te maken wat er leeft en speelt. Op de basisschool heb ik mij ook altijd extra ingezet en dat is goed bevallen.

Tamara Marks:

Ik woon in Den Bosch en ben moeder van 3 kinderen. De oudste is inmiddels al klaar met zijn schoolloopbaan, de middelste zit in de eindexamenklas van het JBC en de jongste is dit jaar begonnen in de brugklas van het Rodenborch.

Ik heb me aangesloten bij de oudervereniging om meer betrokken te zijn bij school en meer op de hoogte te blijven van wat er speelt.

Hiervóór heb ik ruim 4 jaar in de ouderraad van het JBC gezeten en met het starten van mijn jongste op het Rodenborch leek dit een logische overstap, zeker met het oog op de toekomst van het samengaan van het JBC en Rodenborch.

Miranda van  den Hoek

Ik ben Miranda van den Hoek, getrouwd en moeder van een dochter van 20 en een zoon van 16. Mijn zoon zit op het Rodenborch-College op het VWO. Hij heeft het er erg naar zijn zin en het gaat ook goed.
Omdat je als ouder niet veel meer op school komt, heb ik besloten bij de Oudervereniging te gaan, zodat ik wat meer betrokken ben bij school.
We hebben op dit moment een club van 9 leden en het klikt goed. Hopelijk houden we het lang vol met elkaar en wellicht komen er leden bij!

Elise Quant
Ik woon in Den Bosch met mijn vriend en onze twee zonen. Mijn jongste zoon zit sinds 2016 op het Rodenborch op het VWO. Mijn oudste zoon zit op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Ik werk bij de lerarenopleiding op de TU Eindhoven en een dag op het Technasium van het Jacob Roelandslyceum in Boxtel. Verder houd ik van reizen, lezen, tennissen en doe ik regelmatig met een groep vrienden mee aan een pubquiz.
Ik vind een goede communicatie tussen docenten, leerlingen en ouders heel belangrijk. Ik hoop door mee te denken bij de oudervereniging daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Tot ziens op een thema-avond!

Nico van Egmond:

Mijn naam is Nico van Egmond. Ik ben vader van 2 zonen van 10 en 12 jaar. De oudste zit op het Rodenborch College in Vmbo-T / Havo.

In werk bij een landelijk Energie- distributiebedrijf en doe daar de ontwikkeling van nieuwe markten en producten. Ik werk graag samen met ander mensen en bedrijven om te komen tot de beste resultaten en innovaties voor gebruikers en opdrachtgevers.

Ik heb al eerdere ervaringen met Ouderverenigingen en MR werk op basisscholen en ben actief betrokken geweest bij de totstandkoming van een geheel nieuw Kindcentrum in Rosmalen.

Graag wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om van het Rodenborch College een nog mooiere school te maken voor de kinderen én docenten.

Patrick Molle 

Ik ben vader van 4 zonen en een dochtertje. Twee zonen, een tweeling, zijn dit jaar gestart in de LOOT-brugklas . Ik ben getrouwd en woon in de Maaspoort in den Bosch. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als ICT projectmanager in Den Haag. Ik ben lid van de oudervereniging omdat ik graag wil betrokken zijn bij de school en een bijdrage wil  kunnen leveren, zodat onze kinderen een fijne schooltijd krijgen.

Kasper Vermeulen:

In 1995 heb ik mijn diploma VWO behaald op het Rodenborch College. Dit jaar is mijn oudste zoon begonnen in een VWO brugklas. De geschiedenis lijkt zich te herhalen….
Ik woon samen in Rosmalen en we hebben ook nog een zoon op de basisschool in groep 4. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als beëdigd NVM Makelaar en Taxateur OZ en heb een eigen makelaarskantoor..Ook in mijn werk kom ik regelmatig in contact met ouders van schoolgaande kinderen. Als ouder kijk je vaak anders naar een school dan als leerling. In de oudervereniging hoop ik te kunnen bijdragen aan een (even) zo prettig mogelijke schoolperiode voor de ouders als voor de leerlingen.