TWEETALIG ONDERWIJS (TTO)

Als jij echt heel erg goed wilt worden in Engels en geïnteresseerd bent in de grote wereld om jou heen, dan is tweetalig onderwijs (TTO) dé opleiding voor jou!

Bij TTO worden meer dan de helft van de lessen in het Engels aangeboden. Je krijgt les van een native speaker en je gaat naar het buitenland om jouw Engels te oefenen. Zo kennen we in leerjaar 1 de studytrip naar Engeland, in leerjaar 2 hebben we een uitwisseling met scholen uit o.a. Frankrijk en Spanje en in jaar 3 gaan we op studiereis naar Ieper.

We bieden vanaf klas 1 het vak Global Awareness aan. Dit vak is gericht op burgerschapsvorming vanuit een internationaal karakter. Hierin denken leerlingen na over wereldproblematiek en proberen hierin een eigen mening te vormen.

Met andere woorden: direct vanaf de brugklas krijgt je leven een internationaal karakter.

Met TTO : je wordt beter in alle vakken die je volgt en je wordt binnen no-time een near-native speaker in het Engels.

Alle TTO leerlingen op het Rodenborch-College kunnen zich vanaf het eerste jaar moeiteloos verstaanbaar maken in het buitenland. Wie wil dat nou niet, vooral in een wereld die steeds internationaler wordt en waarin Engels dé taal is?

Leerlingen ontvangen het Junior Certificate als zij het TTO-programma in de onderbouw voldoende of goed hebben doorlopen. Leerlingen worden beoordeeld op hun cijfers voor de verschillende vakken maar ook hoe zij zich in het algemeen hebben ontwikkeld op het gebied van taal en cultuur. Leerlingen leggen een eigen digitaal portofolio aan om hun voortgang inzichtelijk te maken.

Naast het geweldige programma wat we je aanbieden tijdens de middelbare schooltijd, bereidt TTO je ook voor op je vervolgstudie (in het Engels) en je werkzame leven.