Terwijl veel leerlingen genoten van een vrije dag zaten Loet, Imke, Lara en Kiki van de leerlingenraad in de trein naar Utrecht voor de algemene ledenvergadering van het Laks. Een aantal weken geleden was er een ambassadeur van het landelijk actie comitee scholieren op bezoek bij ons op school. Haar bezoek heeft de raad geïnspireerd in de mogelijkheden van een leerlingenraad. Met als doel om meer kennis op te doen en connecties te leggen, heeft de raad deelgenomen aan deze vergadering.

Op de zogeheten zomer ALV kwamen zo’n 80 leerlingen uit heel het land samen. Op de vergadering kwamen er verschillende onderwerpen aan bod. Zo werd er gestemd op bepaalde moties, werden er nieuwe leden voor de voortgangscommissie verkozen en werd het nieuwe bestuur gepresenteerd.

Kiki uit onze leerlingenraad had zich kandidaat gesteld voor de voortgangscommissie en is tot grote vreugde verkozen tot één van de drie nieuwe VoCo leden.

De leerlingenraad heeft veel kennis en inspiratie van dit bezoek op gedaan. Aankomend schooljaar zullen zij zeker van zich laten horen.

Kiki Ritmeijer