Woensdag 9 oktober vond de jaarlijkse voorleeswedstrijd van de brugklassen plaats. In het sfeervolle decor van Perron-3 mochten de 11 kandidaten, uit iedere brugklas één, voorlezen voor alle brugklassers van onze school. Dit jaar waren er twee prijzen te vergeven, één voor de winnaar volgens de publieksjury en één namens een deskundige vakjury, die bestond uit Monique van Heijningen en Theo Baten. Het bleek wederom een zware klus om de winnaars te kiezen, omdat het niveau van de voorlezers uitzonderlijk hoog was.Dat gold ook voor de twee gastoptredens. Sanne en Hannah wisten de zaal plat te krijgen met hun prachtige muzikale bijdragen.
De publieksjury koos massaal (34,6% van de stemmen) voor het hilarische fragment van Martijn uit 1Va. De vakjury riep Koen Pijnenburg uit tot voorleeskampioen 2019. Met zijn fragment uit het boek Baron 1898 van Jacques Vriens maakte hij grote indruk.
Koen kreeg niet alleen een leuke prijs, maar zal ook namens onze school deelnemen aan de regionale leesbattle “Read2me”.

 

Een foto-impressie: