Kim, Annemarie Lianne en Zoë winnen de Brabant water challenge

 

Leerlingen van 5 vwo hebben meegedaan aan de Brabant Water Challenge 2019. Medewerkers van de provincie Noord-Brabant en Jong Ondernemen hadden onze school bezochte en een lezing gegeven aan onze leerlingen. Naar aanleiding van deze lezing hebben zij de leerlingen uitgedaagd om een filmpje te maken over de vraag:

Hoe kunnen we zuinig zijn op het water in Brabant en het water schoon houden?

In dit filmpje moesten leerlingen een voorstel maken waarbij de waterhuishouding in de eigen omgeving wordt verbeterd. Deze vraag is op meerdere scholen in Brabant gesteld. Vier groepjes van onze school hebben hierover zo’n fraai filmpje gemaakt dat zij werden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale in het provinciehuis op 28 november. Daar werden uiteindelijk van de 6 beste groepjes van Brabant hun filmpjes vertoond. De leerlingen moesten daarnaast hun oplossing verdediging tegen een jury. De Jury bestond uit deskundig van onder andere de Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Landbouworganisatie ZLTO, en Brabantwater.

Het filmpje en de verdediging van Kim van Dalen, Annemarie van Dongen, Lianne Puntman en Zoë van Stijn was zelfs zo goed dat zij tot winnaars van de Brabant Challenge zijn uitgeroepen. “Jullie hadden op elke vraag een antwoord en kwamen met verschillende oplossingen. De ideeën in jullie filmpje zijn creatief en realistisch”, aldus de jury. Met het winnen van deze wedstrijd hebben zij een waardebon gewonnen.