De overgang van de basisschool naar de middelbare is best groot. Misschien had je op de basisschool al huiswerk en ben je al gewend om thuis te leren. Maar het kan ook zijn dat je nog bijna nooit huiswerk hebt gehad of dat je het lastig vindt om dingen goed te plannen. Daarom besteden we, met name de eerste periode, ook de nodige aandacht aan het ‘leren leren’. Als jij denkt dat je wat extra hulp kunt gebruiken, dan schuif je aan tijdens de huiswerkles. Zo kun jij een goede start maken op je nieuwe school.

Introductiekamp
Je mentor gaat een belangrijk persoon worden gedurende de tijd dat je bij ons op school zit. Samen met je mentor en je ouders maak je een leerplan dat helemaal bij jou past. Ook kijken jullie samen waar jouw talenten liggen en hoe je die verder kunt ontwikkelen.
Tijdens de eerste schoolweek en tijdens het introductiekamp leer je je klasgenoten, je mentor en je leraren goed kennen. Want je gaat naar school om te leren, maar het mag er ook gezellig zijn. En je zult de komende jaren vaak met andere kinderen samenwerken tijdens projecten of andere activiteiten.

Weekplanning
De lesstof leer je bij ons deels klassikaal en deel door het doen van projecten. Per week ligt vast wat je moet leren. De verplichte vakken zijn ingeroosterd van lesuur 3 tot en met lesuur 6. Gedurende de andere uren kun je, in groepsverband of alleen, werken aan projecten. Hoeveel tijd je daaraan besteedt, hang af van wat jij wilt en wat jij aankan. Je kunt die uren ook gebruiken om extra vakken te volgen, voor huiswerkbegeleiding of voor trainingen. Als je er maar voor zorgt dat je aan het eind van de week alles geleerd hebt wat op je weekplanning staat.

Verantwoordelijkheid
Wij vinden het belangrijk dat je leert hoe je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling. De een heeft daar wat meer hulp bij nodig dan de ander. Daarom zorgen we er ook voor dat we goed contact met elkaar houden. Je mentor is steeds op de hoogte hoe jij presteert op school en zal samen met jou en je ouders om de tafel gaan zitten als er iets niet zo lekker gaat. Ook als blijkt dat jij wel wat meer uitdaging kunt gebruiken, dan bespreek je met je mentor de mogelijkheden.