Het Rodenborch-College is een LOOT-school en dat betekent maatwerk leveren. Een van de mensen die dat doet is Ingrid Groeneveld, studiecoach van de LOOT-afdeling. “Twee dagen per week ben ik studiecoach”, begint Ingrid. ‘Ik maak persoonlijke roosters voor de leerlingen, regel alle bijlessen en begeleid individuele LOOT-leerlingen.
Daarnaast werk ik twee dagen per week voor Tandem, een studiebegeleidingscentrum dat ook een vestiging in het Rodenborch heeft. In die functie zorg ik ervoor dat leerlingen na schooltijd ondersteuning krijgen bij hun maak- en leerwerk en onderhoud ik contact met ouders over de voortgang.
‘Het leukste van dit werk is de afwisseling, niet alleen tussen de taken van LOOT en Tandem, maar ook in het werk van de afdeling zelf. Het contact met de leerlingen, hun ouders en docenten is inspirerend. De LOOT-afdeling is heel dynamisch, je weet ’s ochtends niet wat er ’s middags op je pad komt. Bovendien is het mooi om te zien hoe de leerlingen zich ontwikkelen.
De laagdrempeligheid van het Rodenborch College vind ik zeer typerend. Leerlingen hebben goed en makkelijk contact met docenten. Bij de collega’s en de schoolleiding kun je ook altijd binnenlopen.