Sommige leerlingen hebben nog een lange weg te gaan voordat ze hun droom waarmaken. Voor Justin Hubner (16) ligt dat moment in de nabije toekomst.
‘Een tijdje geleden ben ik gevraagd stage te komen lopen de voetbalclub in Bologna in Italië’, vertelt Justin, en daarna hadden meer clubs interesse in me zoals Ajax, PSV en Wolverhampton’. Justin speelt nu bij FC Den Bosch in U17. De centraal links verdediger is ook op stage geweest in het Future Team van het Nederlands elftal. Zijn droom zal duidelijk zijn: voetballen bij een topclub.

‘Ik weet nog niet 100 % zeker welke club het gaat worden. Als het een Nederlandse club wordt, blijf ik op het Rodenborch en maak ik de school af, anders ga ik naar een gastgezin in het buitenland en richt ik me helemaal op het voetballen, zeker als ik als 17-jarige een profcontract aangeboden krijg. In januari weten we meer.
Het Rodenborch is een fijne school voor LOOT-leerlingen, de mensen van de LOOT-afdeling zijn aardig een leven mee met je carrière. Ook is het fijn dat je een aangepast rooster hebt en vrijstellingen’, laat Justin weten.