Op woensdag 9 november start bij Jenaplan de projectweek. Het thema van dit project is: “Wie is de ander”. Leerlingen gaan zich verdiepen in hun omgeving en iets doen voor “de ander”. Het doel van dit project is, dat leerlingen “de ander” in het zonnetje gaan zetten.

Per groepje leerlingen (bestaande uit leerlingen van meerdere jaarlagen) hebben de leerlingen een opdrachtgever gezocht en een activiteit bedacht die ze vervolgens gaan uitvoeren. Zo kan men bijvoorbeeld een wandeltocht met ouderen van een verzorgingstehuis organiseren of een dart toernooi voor gehandicapte jongeren, met een groepje peuters een rondleiding met een doe-activiteit op de kinderboerderij verzorgen, etc.

Vooraf stellen de leerlingen zichzelf ook persoonlijke doelen waaraan ze willen werken. De ervaringen en de bereikte doelen worden aan elkaar gepresenteerd. Tijdens de Jenaplanviering (op de laatste avond van de projectweek) wordt het eindresultaat van de beste presentaties aan de ouders en aan elkaar gepresenteerd. We verheugen ons op een hele mooie projectweek!