Op de maandagochtend van 3 juni trokken de brugklassen van het Rodenborch College ten strijden om de felbegeerde titel te veroveren. Op de voetbalvelden van OJC Rosmalen had iedere docent LO zijn klas verdeeld over een voetbal-, een gemengde- en een meiden competitie. Er brak een fanatieke, gelijkwaardige, maar vooral sportieve strijd los. Om deze sportiviteit te handhaven waren er voorafgaand aan het toernooi al enkele verantwoordelijke bovenbouwers opgetrommeld om de wedstrijden te leiden.

De dag begon zonnig, met een fijne temperatuur van ongeveer 20 graden. Een perfect voetbalweertje. Alle teams kwamen elkaar in rondes van 12 tot 20 minuten een keer tegen. Waardoor er rond de klok van 14.30 een nummer 1, 2 en 3 uit de berekeningen van iedere competitie rolde.

In de voetballerscompetitie was Team Landzaat (zwart) te sterk voor iedere tegenstander.  Team Pepping (rood) voetbalde misschien wel net zo sterk, maar wist niet alle wedstrijden te winnen en veroverde uiteindelijk op doelsaldo de 2e plek. Team v/d Elzen (rechts) bereikte met teamwork de 3e plek op het podium.