Jong Ondernemen 

 

In de week van 26 augustus heeft op maandag- en vrijdagochtend de aftrap plaatsgevonden voor Jong Ondernemen. De havo-4 leerlingen met bedrijfseconomie in hun pakket volgen gedurende het hele schooljaar het programma Junior Company havo/vwo. Tijdens dit programma starten en runnen leerlingen in een team hun eigen bedrijf. Het ondernemingsplan dat hieruit voortvloeit kunnen de leerlingen inleveren als profielwerkstuk. 

 

De leerlingen hebben uitleg gekregen over het programma van de rayonmanager, mevr. Cornelissen. 

 

Het programma bestaat uit zes fases: het team, het product, marketing, financiën, het bedrijf runnen en de afsluiting. 

 

Alle leerlingen zijn aangemeld bij het programma. Vraag uw zoon/dochter eens om in te loggen op http://mijn.jongondernemen.nl en kijk eens mee. 

 

De eerste fase in het programma is het team. Leerlingen hebben daarvoor een E-scan en een Belbintest ingevuld. Op basis van de uitkomsten van deze test worden de teams samengesteld. 

 

Tijdens deze ochtend heeft een oud-leerling, Job Nijhoff, de leerlingen geïnspireerd door te vertellen over zijn eigen bedrijf: HELLO BIER.  

Mocht u toevallig een eigen bedrijf runnen, dan bent u natuurlijk van harte welkom om een inspiratiemoment te verzorgen.

 

De leerlingen werken elke week op dinsdag het 2e uur aan Jong Ondernemen werken en daarnaast werken zij met hun team buiten schooltijd aan het programma. 

 

Wij wensen de leerlingen alvast veel succes en wie weet zijn onze teams dit jaar zo succesvol dat ze de junior company van het jaar 2020 worden. 

 

Met vriendelijke groeten, 

Henni van Loon en Marian van der Heijden 

(Docenten Jong Ondernemen)