Zaterdag 7 september j.l. was het volle bak in Perron-3. Het theater vierde die dag het 10-jarig bestaan. Een grote groep leerlingen en oud-leerlingen was die dag op verschillende plekken in het theater actief om de ruim duizend bezoekers te ontvangen en te vermaken.

De bewoners van de Annenborch werden door onze leerlingen begeleid naar het theater. De belangstelling van onze overburen viel helaas wat tegen. Toch hebben de leerlingen zich bijzonder ingespannen om iedereen een fijne middag te bezorgen.

 

 

 

Onze leerlingacteurs hebben twee keer een workshop verzorgd voor bezoekers, die interesse hebben in het onderwijs. “Ben jij geschikt voor de klas?” was een mooie kans om te zien hoe jij voor de klas zou staan. De leerlingacteurs speelden verschillende soorten klassen oplopend in moeilijkheidsgraad.

 

 

 

Twee oud-leerlingen van onze school speelden allebei een solo-voorstelling. Suzanne van der Els speelde “Antigone in Molenbeek”. Het aangrijpende verhaal van Nouria, die de stoffelijke resten van haar dode broer wil begraven, liet bij de bezoekers een verpletterende indruk. Een andere oud-leerling, Jurrian Marx, verzorgde de muziek, die het stuk nog een extra dimensie gaf.

 

 

Janneke Melis werd begeleid door de broertjes Vermaes, René en Maurice. Ze vertelde en zong het verhaal van Ingrid Croce, de vrouw van muzikant Jim, die overleed na een vliegtuigcrash, precies op het moment dat hij zijn muzikale doorbraak had. Janneke wist het publiek van begin tot eind te boeien met haar prachtige muziek.