Op woensdag 20 februari is een leerling van het HUB bij het Rodenborch geweest om een schooldag met de leerlingen uit klas 3HB te volgen. Hij vond dit erg leuk en nodigde vervolgens ons uit om bij hem een dagje mee te draaien. Op woensdag 10 april zijn zes leerlingen naar onze buren gegaan om te zien wat deze leerlingen allemaal doen op school en hebben er hieronder verslag over uitgebracht.

 

Een dag op het HUB

Door: Noor, Anouck, Tessa, Annick, Dirk-Jan en Teun.

3Hb

 

Wat hebben we allemaal bij het HUB gedaan?

Toen wij aankwamen bij het HUB werden wij eerst vriendelijk ontvangen en naar het plein gebracht om te wachten tot de lessen begonnen. We liepen het lokaal binnen en we deden even een vragen rondje, er werden vragen gesteld van waarom we hier waren tot welke huisdieren we hadden. Uiteindelijk kregen ook wij even de tijd om wat vragen aan hun te stellen. Nadat iedereen was voorgesteld hebben we om de beurt een presentatie gegeven, sommige in andere klassen en sommige in de klas waar we momenteel in zaten. We hebben nog even gepraat en toen was het pauze. Je had de keuze om naar buiten te gaan of in de aula te zitten. Onze groep was opgesplitst, de helft ging buiten een kijkje nemen en de rest in de aula. Toen de pauze voorbij was kregen we een rondleiding door de school, we kregen een kijkje bij de practicum lokalen en de normale lokalen. Wanneer de rondleiding voorbij was was het tijd om terug te gaan naar de klas. We kregen hun rooster te zien en ze legde uit wat vakken waren die wij normaal niet hebben. We hebben nog even geholpen bij CKV om wat leuke dingen te knutselen. Daarna was het al vrij snel tijd voor pauze en we hadden nog even een spelletje gedaan. Het was weer tijd om naar onze eigen school te gaan en hebben even gedag gezegd.

 

Wat kwam er als verassing?

Iets wat wij niet hadden zien aankomen was dat ze op het HUB kooklessen krijgen. Voor ons is het namelijk heel ongewoon dat je kooklessen krijgt onder schooltijd, maar voor hun niet.

 

Wat vond je het leukste op het HUB?

Het leukste op het HUB waren de metaal- en houtlokalen. Het zijn echt supermooie lokalen en ze hebben al het materiaal dat je nodig hebt om iets mee te maken. Het werken met de handen is één van de leukste dingen. Ze hebben ruimtes waar ze leren koken, hout leren bewerken, een metaalbewerkafdeling en een verzorg ruimte en nog meer zodat ze straks vanuit school meteen werk kunnen gaan zoeken als ze willen.

 

Wat moeten de leerlingen van het Rodenborch echt weten over deze school?

Dat het niet zomaar een school met gehandicapte kinderen is, maar ook een school met kinderen die gewoon een stuk moeilijker leren en gedragsproblemen hebben. Het komt ook nog wel eens voor dat sommige kinderen het zo moeilijk hebben omdat ze mentaal nog niet zo ver zijn als andere leerlingen dat ze extra begeleiding krijgen om dat weer op te lossen. Dus het is belangrijk dat de leerlingen van het Rodenborch weten dat het HUB niet zomaar een plek is voor kinderen met een handicap, maar dat het een plek is waar sommige kinderen zichzelf op de beste manier kunnen ontwikkelen.