Tegenwoordig hebben alle scholen een site. Zo’n site moet je onderhouden en hij moet zowel visueel als tekstueel aantrekkelijk zijn. Met dat laatste houdt docent Nederlands Mart van Eijk zich bezig. ‘Vroeger zag je nog weleens sites die nauwelijks onderhouden werden of die er niet uitzagen, tegenwoordig hebben de meeste scholen actuele en visueel aantrekkelijke sites’, vertelt Mart. ‘Ik verzorg de weekberichten, de downloads en de redactie van de teksten. Ik heb een tijdje voor de krant gewerkt en die ervaring gebruik ik bij het onderhouden van de site. Zo hebben we twee rubrieken: ‘Een woordje van’ en ‘De droom van’. Maarten van Caldenberg bedenkt daar een visueel format bij, ik zorg voor de interviews en de tekst.

Vooral de rubrieken vind ik heel interessant om te doen. Je kunt mensen hun verhaal laten vertellen, waardoor we ze wat beter leren kennen. In ‘Een woordje van’ komen vaak medewerkers aan het woord die niet zo zichtbaar zijn, maar wel heel belangrijk werk doen voor de school. De rubriek ‘De droom van’ laat leerlingen aan het woord met een droom en/of een passie.

Het toeval wil dat ik via de krant op het Rodenborch terechtkwam. Als correspondent kwam ik al regelmatig op school en ik vond de sfeer heel prettig. Toen er een plaats vrijkwam heb ik meteen gesolliciteerd. Die sfeer vind ik nog steeds open en warm. Met de leerlingen en de collega’s is het fijn werken en de school staat altijd open voor nieuwe initiatieven’, aldus Mart.