Ze is officieel docent-assistent, maar assisteert veel meer dan de docenten. Ellen van Dongen-Zadora is een duizendpoot. ‘Toen ik hier begon assisteerde ik letterlijk de docenten’, vertelt Ellen. ‘We hadden een nieuw computerprogramma ‘Got it’ voor de brugklassen en om de docenten te ontlasten hielp ik mee in de computerlokalen tijdens de lessen. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Na drie jaar werd het programma afgeschaft en ging ik allerlei andere ondersteunende taken doen. Ik help de administratie met klussen zoals het sorteren, uitdelen en controleren van lijsten. Als er toetsweek is, heb ik het druk met de repro. Aan dat werk besteed ik ongeveer 80% van de tijd. Het is niet alleen het afhandelen van de kopieeropdrachten, maar ook het bijhouden van de voorraden op de repro-afdeling. Daarnaast surveilleer ik in de kantine, stuur ik corveegroepen aan en ben ik een ‘halve conciërge’.’

Het zal niemand verbazen dat Ellen afwisseling in haar werk een pluspunt vindt. ‘Je weet nooit wat je op een dag, in een week te doen krijgt. Ik heb natuurlijk vaste taken, maar als het moet spring ik ook in om bijvoorbeeld een zieke collega te vervangen of op het laatste moment een lokaal klaar te zetten voor een vergadering.

Het Rodenborch-College is een fijne werkplek. Er heerst een open en collegiale sfeer. Ik was hier ook heel snel ingeburgerd. Samenwerken is belangrijk, je maakt de school samen. Iedereen draagt daar op zijn of haar wijze aan bij en vooral aan het eind van zo’n schooljaar geeft het veel voldoening als je alles voor elkaar hebt’, aldus Ellen.