Een school heeft soms wel wat weg van een middelgroot bedrijf met verschillende afdelingen. Zo heeft het Rodenborch-College een administratieve afdeling. Corine van Schijndel werkt al een jaar of tien met veel plezier op deze afdeling.
‘De eerste acht jaar hield ik me vooral bezig met de financiële kant van de school’, begint Corine. ‘Je moet dan denken aan het verwerken van facturen, beheren van de kas en de bankrekeningen kortom: alles wat geld te maken heeft. De laatste vier jaar verrichte ik steeds meer secretariële werkzaamheden en nu is mijn functie secretaresse/medew. financiën en dat heeft wel mijn voorkeur. In die hoedanigheid heb ik een waslijst aan kleine en grotere klussen: van het maken van notulen van vergadering tot het regelen van bloemen en cadeautjes voor collega’s en van het maken van afspraken tot het organiseren van een studiedag. Ik doe allerlei hand- en spandiensten en ben ik een beetje de spin in het web om mensen bij elkaar te brengen. Ook als er in de schoolmailbox een bericht van buiten binnenkomt zorg ik dat dat terechtkomt bij de juiste collega in school.
De afwisseling in mijn werk vind ik leuk en uitdagend. Ik krijg ook voldoening als iets goed gelopen is. Bijvoorbeeld dat op een studiedag zaken als lunch en aankleding goed geregeld zijn. Zo’n dag is best pittig voor de medewerkers en dan is fijn als zo’n dag prettig verloopt.
Kenmerkend voor mijn werk hier is het teamgevoel. We doen de dingen als team dagelijks met elkaar. Soms moet je dingen onverwachts anders aanpakken en flexibel zijn en dan is het prettig dat je terug kunt vallen op je team’, aldus Corine.