Onze school kent een activiteit ‘Zinvol naar buiten’. Leerlingen van de voorexamenklassen lopen gedurende een week stage om zich te oriënteren op een bepaalde beroepsopleiding. Pleun van Gorkom (17) uit vwo 6 nam dat naar buiten gaan wel heel letterlijk: zij vloog in haar eentje naar Singapore.

‘Mijn droom is om later een baan te hebben die internationaal gericht is’, begint Pleun. Mijn vader gaat regelmatig op zakenreis in het buitenland en ik ben al een aantal keren met hem mee geweest. Ik vind verschillende culturen en nieuwe mensen leren kennen enorm interessant en het buitenland trekt me daarom erg aan. Toen ik iets moest kiezen voor ‘Zinvol naar buiten’ leek het me een perfecte kans om eens zelf naar het buitenland te gaan en hierdoor te kunnen proeven van het internationale bedrijfsleven. Ik ben in mijn eentje naar Singapore gevlogen om een week stage te lopen bij het bedrijf Wärtsilä. Ik weet niet wie zenuwachtiger was: mijn vader of ik. Binnen het bedrijf ben ik op zo veel mogelijk verschillende afdelingen geweest om me zo goed mogelijk te kunnen oriënteren. Door de stage in Singapore ben ik een onvergetelijke ervaring rijker.

Vanwege de flexibiliteit van het Rodenborch heb ik deze stage kunnen ondernemen. Wärtsilä was alleen beschikbaar tijdens de meivakantie, dus heb ik de stage ‘Zinvol naar buiten’ in een andere week ondernomen dan de oorspronkelijk data die hiervoor staan.

Volgend jaar ga ik de studie International Business Administration volgen. Dat is een erg brede, Engelstalige studie, waarbij je de gelegenheid krijgt om in het derde jaar een exchange te maken naar het buitenland. Na mijn studie weet ik nog niet precies wat ik zou willen doen, maar uit mijn stage is gebleken dat het presenteren van zaken me erg aanspreekt. De stage ‘Zinvol naar buiten’ heeft voor duidelijkheid in mijn studiekeuzeproces gezorgd.