Haar droom is een wereld waarin mensen bewust en duurzaam leven. Kiki Ritmeijer (15) droomt niet alleen, ze werkt al heel hard om die droom te verwezenlijken.
‘Mijn interesse is heel breed’, begint Kiki. ‘Die interesse is gewekt door internet. Daar vond ik informatie over de conditie van de wereld en daarin ben ik me gaan verdiepen. Tot die tijd leidde ik een gewoon leventje met school, sporten en Netflix kijken, maar ik wilde meer uitdaging en die vond ik daar. Ik ben bewuster gaan leven, bijvoorbeeld vegetariër geworden. Op het Rodenborch ben ik het Talenttraject gaan volgen. Eerst deed ik aan fotografie en kledingontwerpen en ik kwam in contact met ONEWORLD Citizens. Een organisatie dat jongeren bij elkaar brengt om na te denken over de 19 Global Goals van de VN. Dit zijn doelen als: water voor iedereen, geen honger en bewuster consumeren’.
De contacten met deze instellingen zorgden voor nog meer acties. Zo deed Kiki mee aan een kledingproject. De kledingindustrie is namelijk één na grootste wereldvervuiler. Ze heeft een startup gedaan in kledingruil. Verder heeft ze al een keer gesproken op het ministerie van Rijkswaterstaat, HAS Den Bosch en Avans en zit ze in de voortgangscommissie van het LAKS. Een drukke dame dus die zich inzet om de wereld mooier en duurzamer te maken door mensen te informeren wat ze zelf kunnen doen.
‘Die activiteiten vinden regelmatig plaats onder schooltijd’, zegt Kiki ‘en ik ben blij dat het Rodenborch meewerkt door dan verlof te geven.’ Verder zit Kiki in de medezeggenschapsraad van het Rodenborch en is ze voorzitter van de leerlingenraad. Ook een persoonlijke blog zet ze in als middel om mensen te informeren en te overtuigen van het feit dat iedereen iets kan doen om de wereld duurzamer en leefbaar te houden voor de toekomst.