Begin juli nam Florentine met het Nederlands Team deel aan de European Summercup 2018 in Oekraïne. Florentine won daar drie van haar vier wedstrijden.
Vervolgens nam ze deel aan het Tennis Europe-toernooi in Meppel, waar ze de halve finale in het enkelspel en de finale in het dubbelspel behaalde.
Een week later werd deelgenomen aan het Tennis Europe-toernooi ‘Windmill Cup’ in Oosterbeek. Na winst in de eerste ronde op de Roemeense nummer 20 van Europa wist Florentine nog drie mooie overwinningen te boeken; pas in de halve finale werd haar opmars gestuit door de latere winnares van het toernooi.
Tijdens de European Junior Championships in Tsjechië (eind juli) bereikte Florentine, na drie overwinningen, knap de vierde ronde, waarmee zij zich onder de zestien beste tennissters van Europa schaarde.
Het meest recente succes werd behaald in Nederland. De afgelopen week zijn op de banen van tennisvereniging Tulip in Hilversum de Menzis Nationale Jeugdkampioenschappen gehouden; aan de NJK 2018 namen per leeftijdsklasse de 64 sterkste tennissers van Nederland deel, die streden om de felbegeerde Nationale tennistitels.
In de leeftijdsklasse ‘Meisjes t/m 14 jaar’ was Florentine erg goed op dreef. Na vijf overtuigende overwinningen bereikte Florentine de finale waarin zij, als nummer 1 van Nederland, het moest opnemen tegen Anouk Koevermans, de nummer 2 van Nederland. Met gedurfd en aanvallend tennis won Florentine de finale met 6-3 6-1 en werd hiermee, na in maart van dit jaar ook al Nederlands Kampioen indoor te zijn geworden, Nederlands Kampioen outdoor!